Jätte goda bondkakor, tunna och knapriga
Detta behöver du:
5½ dl glutenfri mjölmix (330 gr)
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
200 gr smör
1 dl sötmandel
Gör så här:
Hacka mandeln
Blanda ihop smör-mjölmix-sirap-socker-bikarbonatet utrört i vattnet
Lättast är om du kör i matberedaren
Blanda sist i den hackade mandeln
Forma degen till fyra rullar och plasta in dom i plastfolie
och lägg i kylen i minst en timme
Skär dom sedan i ca ½ cm tjocka skivor
Lägg på plåt med bakplåtspapper inte för tätt eftersom dom flyter ut
jag la 16 st på en plåt
Grädda mitt i ugnen 200 grader i 8-10 minuter
Måste få kommentera. Väldigt lättbakade och goda enl min man kanon. Dessa kommer jag att göra om
SvaraRadera